O nás

od | 15. apríla 2021

Vidieť + Vyskúšať = Pochopiť

My sme redakčný tím portálu www.skola.sk. V tejto chvíli nás je 7 a dohromady máme 57 rokov skúseností v oblasti učebných pomôcok a didaktickej techniky.

Sme mix fyzikov, učiteľov, technikov, vedcov, pohoďákov, IT-čkárov, grafikov aj workoholikov. Radi používame moderné virtuálne technológie a chápeme ich zmysel a prínos. Napriek tomu si myslíme, že deti v období poznávania sveta a objavovania zákonitostí prírody potrebujú veľa vecí ohmatať, ochutnať, ovoňať, počuť, cítiť – prosto, čo najviac vidieť a vyskúšať si – potom veci aj pochopia a zapamätajú si ich.

A to bol dôvod, prečo sme sa rozhodli začať písať blog o učebných alebo didaktických pomôckach. Chceme sprístupniť čo najviac zaujímavých a praktických učebných pomôcok širšej skupine ľudí ako len pedagógom. Učitelia naše produkty poznajú, ponúkame ich už viac ako štvrť storočia a patríme k najstarším webovými portálom o učebných pomôckach na Slovensku. No uplynulý rok bol iný ako všetky predchádzajúce, lebo ťažisko učenia sa presunulo zo škôl do domácností a amatérskymi učiteľmi ste boli nútení stať sa Vy všetci rodičia. Neľahká úloha, pri ktorej by Vám určite pomohli aj niektoré učebné pomôcky, ktoré máme v ponuke. Preto, aj keď veríme a tešíme sa, že sa deti už čoskoro do škôl vrátia, budeme vás postupne zoznamovať s rôznymi jednoduchými aj zložitejšími didaktickými “vychytávkami”. Nájdete ich v našom e-shope v ponuke Učíme sa doma.

Nie, nechceme mudrovať ani fušovať do remesla pedagógom – preto budeme veci z našej web stránky približovať tak, aby ste si vedeli predstaviť, ako pomôcka vyzerá, z akého je materiálu a ako funguje. A ostatné bude na Vašej tvorivosti a kreativite detí.
Tak nám držte palce – začíname!

PS: Určite máte za posledné obdobie vlastné skúsenosti s učením detí doma. Budeme radi, keď sa s nami o ne podelíte na našom Facebooku. Každý príspevok odmeníme malým darčekom.

Tím Škola.sk