Ochranné prostriedky pre školy – AKCIA

od | 19. novembra 2021

Priznajme si, koľkí z nás nepočítali s tým, že sa budeme stretávať s obmedzeniami a pandémiou taký dlhý čas?

Za seba hovorím, že som si na jar minulého roka myslela, že to bude maximálne rok…NO, ale nie je to tak a situácia si naďalej vyžaduje, aby sme sa rozumne chránili – medzi sebou, v práci, pri cestovaní…vlastne všade. Z každej strany to počúvame a už sme všetci dosť unavení. Ako ste na tom Vy vo Vašej škole?

Okrem pochopenia a úcty k Vášmu povolaniu učiteľov by sme Vám chceli trochu pomôcť aj prakticky a vytipovali sme niektoré ochranné prostriedky, ktoré by ste na škole mohli využiť a od tohto mesiaca ich zaraďujeme do ponuky na e-shope – v kategórii „Ochranné prostriedky“.

Ide hlavne o germicídne žiariče. Pre rýchle vysvetlenie – germicídne žiarenie je označenie pre umelé žiarenie z UV spektra, ktoré patrí do oblasti UVC žiarenia. Používame ho na dezinfekciu priestorov a povrchov, ale má negatívny účinok na ľudský organizmus a rastliny. Malá dávka ožiarenia môže pri zasiahnutí oka vyvolať zápal spojiviek, začervenanie pokožky a pri vyšších dávkach ťažko poškodiť zrak.

Podľa spôsobu použitia delíme germicídne žiariče s priamym alebo nepriamym ožarovaním. Priame ožarovanie je účinnejšie, ale musí byť použité len v miestnosti, kde sa nezdržiavajú ľudia.

Nepriame ožarovanie je sterilizácia vzduchu cez uzavretý germicídny žiarič alebo horizontálne ožarovanie vrchnej vrstvy vzduchu. V prípade preventívneho použitia zariadenia v prítomnosti osôb je nevyhnutné použiť výlučne uzavretý typ žiariča.

Veľmi dôležité pri používaní oboch typov žiaričov je používať ich podľa pokynov výrobcu.

Pokiaľ ste sa dočítali až sem, odmeníme Vás špeciálnou zľavou 😊 Pri priamej objednávke sortimentu ochranných prostriedkov z nášho e-shopu v termíne od 20.11.2021 do 20.1.2022 a zadaní kódu: ZDRAVIE2022 vám bude v nákupnom košíku odpočítaná 10% zľava.

Myslíme na Vás – BUĎTE ZDRAVÍ!

Váš tím
Škola.sk