MAREC – mesiac knihy

od | 01. marca 2022

Tak sme sa opäť raz dočkali – konečne prichádza každoročný jarný sviatok kníh a čítania.

Ako to máte vy?

Ste viac moderní vyznávači  nových technológií, čítačiek a e-bookov?

Alebo nedáte dopustiť na klasickú vôňu novej knihy, ktorú otvárate s očakávaním, čo Vás na popísaných stránkach čaká, a každým otočeným listom sa dej knihy premieta do Vašich predstáv?

Nech to máte tak či onak – každopádne neprestávajte ČÍTAŤ knihy.

Keby sme s odstupom času mali zhodnotiť, čo nás v živote ovplyvnilo najviac, tak po rodičoch,  priateľoch a možno súrodencoch, to budú práve knihy.

 

Mám veľmi rada citát Uberta Eca (The Name of the Rose – Meno ruže), ktorý znie:

„Knihy nie sú na to, aby ste im verili, ale sú predmetom bádania. Keď prechádzame knihou, nemali by sme sa pýtať, čo v nej je, ale zvažovať, čo to znamená.“

Áno, bez premýšľania o prečítanom – teda bez zvažovania alebo rozjímania – by sme mali z kníh asi podobný úžitok, ako keby sme sa nahltali jedla a vôbec by sme ho nepožuli.  A možno preto sa nám po prečítaní niektorých kníh aj urobí ťažko. A pri niektorých si poplačeme. Pri niektorých sa zasnívame alebo rozosmejeme. Ak vo vás kniha vyvolá EMÓCIU, je to dobrý znak, že čítate s porozumením. Želáme Vám príjemné čítanie a aby sme Vám ho spríjemnili, máme pre Vás prekvapenie.

 

Zapojte sa do našej súťaže, ktorú štartujeme dnes 1.3.2022 na FB. Každý týždeň v marci – vždy v utorok – sa s Vami niekto z nášho tímu Škola.sk podelí o stručný obsah knihy, ktorú práve číta.

Vašou úlohou bude uhádnuť, o akú knihu ide. Prvého z Vás, ktorý odpovie správne, odmeníme knihou z nášho webu: www.kniznyfond.sk

Váš tím zo Škola.sk