HOVORIACE KNIHY – novinka v našej ponuke

od | 29. novembra 2021

Aký je Váš názor na hovoriace knihy? Pokiaľ ste mali možnosť sa s nimi stretnúť, asi mi dáte za pravdu, že je to dobre vymyslená vecička. Dieťa sa pomocou hovoriaceho pera a hovoriacej knihy zabaví a niečo sa naučí. Na trhu ich je niekoľko typov – asi najrozšírenejšie sú tie, čo kúpite v každom hračkárstve a sú určené pre deti v predškolskom veku.

A keďže sú tieto knihy „in“ aj my sme sa rozhodli ich zaradiť do ponuky. Vybrali sme si  hovoriace knihy na učenie anglického jazyka zo série Click – Interactive English od spoločnosti Geniuso. 

Prečo práve tieto? Tu je niekoľko dôvodov:

  • Sú spracované v súlade so vzdelávacími a výkonovými štandardmi slovenského vzdelávacieho systému.
  • Majú odporúčaciu doložku Ministerstva školstva SR
  • Sú v zozname odporúčaných učebníc a pracovných zošitov na zakúpenie ktorých ministerstvo školstva poskytuje školám finančné prostriedky
  • Sú to jediné národné učebnice angličtiny pre primárne vzdelávanie na Slovensku
  • Výslovnosť a intonácia nahovorených textov je od rodených hovoriacich
  • Zodpovedajú dosiahnutiu jazykovej úrovne A1 podľa Spoločného európskeho referenčného rámca pre jazyky (S.E.R.R.).
  • Sú k nim vytvorené aj metodické príručky, ktoré pomáhajú učiteľovi zorientovať sa v štruktúre, usporiadaní a vo výbere úloh.
  • V učebniciach je zohľadnený národný aspekt tvorby učebníc cudzieho jazyka so zreteľom na budovanie kultúrneho povedomia žiakov (zvyky, sviatky, tradície, geografické a sociálne osobitosti Slovenska).

Pre rodičov s obmedzenou znalosťou angličtiny je v pracovných zošitoch pod každou anglickou inštrukciou aj slovenský preklad a ikonka, ktorá vysvetľuje, čo treba s úlohou robiť.

Učebnice fungujú tak, že obsahujú slovíčka, krátke vety, básničky a cvičenia, vďaka ktorým deti hravo zvládnu základy anglického jazyka. Texty celej učebnice sú nahovorené.

Zadania si deti vypočujú, ak na text priložia pero. V zadaní sa dozvedia, kam pero priložiť, väčšinou sa prikladá na znak reproduktora alebo na obrázky.

Správne odpovede sa dozvedia priložením na znak žiarovky alebo na obrázky.

Hlasitosť interaktívneho pera je možné kedykoľvek zmeniť priamo na pere alebo priložením na znaky + – na prvej stránke ktorejkoľvek učebnice Click.

Hovoriace pero je potrebné zakúpiť pre dieťa iba raz – a funguje na všetky Hovoriace knihy z ponuky.

 

A tu je ukážka práce s Hovoriacimi knihami:

 

Ozvite sa nám – radi Vám Hovoriace knihy predstavíme naživo.

Váš tím zo Škola.sk