MINI AUTÍČKO NA SLNEČNÚ ENERGIU

od | 22. júla 2021

Máme najdlhšie a najteplejšie dni v roku, ako ich trávite?

My oddychujeme aj pracujeme – ak to máte rovnako, potom veríme, že si po práci nájdete ešte trochu času aj na hru so svojimi ratolesťami. Ako sa najčastejšie spolu zabávate? Nie je ľahké vymýšľať stále nové činnosti, aby sa deti nenudili, že? Poznáme to dôverne. Preto veľmi oceňujeme, ak dostaneme tip na nejakú hru, aktivitu alebo dobrú stavebnicu, lebo máme na nejakú dobu deti „vybavené“.

Teraz naposledy nám náš kolega Víťo odporučil škatuľku „Vyrob si solárne autíčko“. Je z japonskej kolekcie HANDS-ON LAB skladačiek, má jednoduchý dizajn, zrozumiteľný návod a okrem toho, že je to milý darček pre dieťa od cca 6 rokov, zabaví sa pri ňom aj ocino alebo technicky odolná mamina.

Podobných autíčok alebo stavebníc je na trhu už celkom dosť a možno máte aj vy nejakú doma. No prednosťou tejto je to, že slúži aj ako učebná pomôcka. Nie, nechceme deti desiť cez prázdniny školou, to dávame do pozornosti len Vám rodičom 😊 – že popri skladaní, nabíjaní a hre nájdete v návode aj niekoľko doplňujúcich informácií o využití slnečnej energie v bežnom živote, princípe solárnych panelov a podobne – a to nie je zlé, nie? Hlavne, ak boli deti tento školský rok viac doma ako na slniečku.

Tak poďte do toho – je najvyšší čas vyrobiť si vlastné autíčko na slnečný pohon, lebo v zime tak rýchlo jazdiť nebude.

Z tých z vás, ktorí lajknete našu facebookovú stránku a zanecháte nám komentár pod príspevkom o solárnom autíčku, vyžrebujeme jedného, ktorému škatuľku „Vyrob si solárne autíčko“ pošleme ako darček.

Váš tím Škola.sk